Vooralsnog worden er nog weinig punten gescoord in onze coëfficiëntenregio. Dinsdag en woensdag wisten alleen Nederland (0.200), België (0.200) en Oekraïne (0.400) punten te verzamelen. Vanavond gaat dat zeker meer zijn, gezien het vele aantal wedstrijden. Het lijkt vandaag de uitgelezen mogelijkheid van Nederland om België van de achtste plaats te verdrijven. Met Feyenoord, PSV en AZ heeft Nederland drie ijzers in het vuur en alle drie spelen zij tegen een op papier zwakkere tegenstander. De Zuiderburen hebben het daarentegen een stuk lastiger vanavond. Voor Oostenrijk lijken er ook veel punten in het verschiet te liggen.


#9 🇳🇱 Nederland

Waar Ajax afgelopen dinsdag verzuimde om het volle pond te pakken daar krijgt Nederland vanavond weer drie kansen op een overwinning. Feyenoord begint de avond met een wedstrijd om 18.55 uur tegen Wolfsberger AC uit Oostenrijk. Een confrontatie met directe concurrent Oostenrijk en een goede kans om de voorsprong te vergroten. Feyenoord speelde haar eerste wedstrijd gelijk in Kroatië, maar moet het gevoel hebben gehad dat er meer in zat. Het nietige Wolfsberger wist in eigen huis knap gelijk te spelen tegen CSKA Moskou. Om 21.00 uur komen de overige twee Nederlandse troeven in actie. AZ heeft met NK Rijeka uit Kroatië de (op papier) makkelijkste tegenstander van vandaag. Niets minder dan een overwinning voldoet dan ook wanneer de Alkmaarders in eigen huis aantreden tegen de zwakste broeder uit Groep F. PSV zou met Omonia Nicosia ook een te nemen horde moeten treffen. Waar het niet dat de Eindhovenaren een volle ziekenboeg hebben. Na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen Granada hebben de Eindhovenaren de punten wel hard nodig. In principe moet Nederland vanavond drie keer kunnen winnen en zodoende 1.200 coëfficiëntpunten verzamelen.

#8 🇧🇪 België

Club Brugge wist van de week gelijk te spelen en zo is het verschil tussen Nederland en België nog steeds 0.900 punt. Het programma van de Belgen is vanavond wel een stuk uitdagender. Het kwakkelende KAA Gent treft om 18.55 uur met Hoffenheim een sterke tegenstander. De Duitsers wonnen dit seizoen al van Bayern München en wisten ook hun eerste Europa League wedstrijd winnend af te sluiten. KAA Gent verloor op haar beurt van Slovan Liberec. Tegelijkertijd begint Antwerp aan haar thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotpsur. De Engelsen lieten in de vorige wedstrijd geen spaan heel van LASK Linz en wonnen met 3-0. Ook Antwerp wist haar eerste wedstrijd te winnen, uit bij Ludogorets. De winnaar van vanavond doet dus hele goede zaken. Om 21.00 uur speelt Standard een uitwedstrijd tegen Benfica en lijkt het daarmee het zwaarst te gaan krijgen vanavond. De Portugezen wonnen tot nog toe al hun wedstrijden en er moet iets raars gebeuren wil dat vanavond niet zo zijn. Alle hens aan dek dus vanavond en een lastige opgave voor de Belgen om punten te verzamelen.

#10 🇦🇹 Oostenrijk

Voor Oostenrijk kan het vanavond ook een rendabele avond gaan worden. Wolfsberger AC speelt om 18.55 uur uit tegen Feyenoord en daar moeten de Oostenrijkers het vanavond waarschijnlijk niet van hebben. LASK Linz en Rapid Wien treffen echter veel zwakkere tegenstanders. Eerst is het eerstgenoemde die het om 18.55 uur thuis opneemt tegen Ludogorets. Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en een nieuwe nederlaag zou zeer ongewenst zijn. LASK in eigen huis is al meerdere keren een onneembare vesting gebleken en vanavond zou dat niet anders zijn. De Oostenrijkse avond wordt afgesloten door Rapid Wien. Zij spelen om 21.00 uur een uitwedstrijd tegen Molde FK, wie haar eerste wedstrijd wist te winnen van Dundalk. Rapid verloor niet onverwachts in eigen huis van Arsenal. Ook voor Rapid geldt dat een nieuwe nederlaag nagenoeg uitschakeling betekent.

#11 🇺🇦 Oekraïne & #12 schotland-cl Schotland

Voor Oekraïne komt er vanavond 1 ploeg in actie. Zorja Loegansk neemt het om 18.55 uur thuis op tegen SC Braga. De Oekraïners hebben het met de loting niet getroffen en verloren hun eerste wedstrijd met 3-0 van Leicester City. Vanavond lijkt Braga ook een maatje te groot te zijn.

De blik moet langzamerhand ook op Schotland. De Schotten presteren vooralsnog erg goed en hebben de achterstand op Nederland verkleint tot 3.625 punt. Met nog maar twee ploegen die Europees in actie komen zijn het aantal kansen om punten te scoren wel aanzienlijk kleiner. Als vanouds nemen Celtic en Rangers de honneurs waar voor Schotland. Rangers FC won hun eerste wedstrijd van Standard in België en ontvangt vanavond om 21.00, het Poolse, Lech Poznan. Celtic verloor haar eerste wedstrijd uit in Italië en speelt vanavond weer uit. Dit keer moeten zij naar Lille om 18.55 uur. 

#6 🇵🇹 Portugal & #7 🇷🇺 Rusland

De Portugese ploegen wisten beide hun eerste wedstrijd te winnen. Benfica won uit in Polen met 2-4 en Braga won in eigen huis van AEK Athene. Vanavond speelt eerst Braga om 18.55 uur uit in Oekraïne. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten door Benfica, met een thuiswedstrijd tegen Standard.

Rusland heeft net als Oekraïne slechts 1 ploeg actief vanavond. In dezelfde Groep als Feyenoord, nemen om 18.55 uur CSKA Moskou en Dinamo Zagreb het tegen elkaar op in Rusland. Beide wedstrijden eindigden vorige week in een gelijkspel en zo ligt alles nog open in Groep K.

Vanavond kan vanuit Nederlands oogpunt zo maar eens een hele mooie avond worden. Alle drie de Nederlandse ploegen treffen de zwakste ploeg uit de groep. Feyenoord en AZ genieten ook nog het thuisvoordeel, voor zover dat nu voordeel geeft. De Belgen wachten met Hoffenheim, Tottenham Hotspur en Benfica, drie tegenstander van formaat. Oostenrijk zal vandaag ook punten moeten verzamelen willen zij de strijd met Nederland en België aan kunnen gaan. Vanaf 18.55 uur zijn er zeven wedstrijden om in de gaten te houden en om 21.00 uur nog eens  vijf.

Wordt vervolgd.