Ajax had gisteren de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf een goede uitgangspositie te verwerven en voor Nederland 0.400 coëfficiëntenpunten te verdienen. Een 0-2 voorsprong was echter niet genoeg voor de overwinning en leidde tot ‘slechts’ een gelijkspel en de daarbij horende 0.200 punten. Gezien de overige uitslagen geen slecht resultaat, waar alleen Shaktar ook gelijk wist te spelen. RB Salzburg verloor op het nippertje van Atlético net als Lokomotiv dat thuis verloor van Bayern München. Vanavond komen er weer 2 Russische, 1 Belgische en 1 Oekraïense club in actie. Een kans voor de nummer 7, 8 en 11 van de ranglijst om punten te vergaren. 

🇧🇪 Club Brugge – Lazio

Uiteraard eerst een vooruitblik op de grootste concurrent: België. Club Brugge wist vorige week knap te winnen in Rusland van FC Zenit. Vanavond treffen zij om 21.00 uur een enorm verzwakt Lazio. De ploeg uit Rome heeft slechts 12 spelers beschikbaar uit de A-selectie in verband met de vele coronabesmettingen. Een uitgelezen kans voor de Belgen om weer drie punten bij te schrijven en de koppositie in Groep B over te nemen van de Italianen. Lazio wist op haar beurt knap te winnen in eigen huis van Borussia Dortmund. Deze overwinning was een welkome opsteker voor de ploeg die in de eigen competitie terug is te vinden op de twaalfde plaats. Normaliter zou Lazio de sterkste van de twee moeten zijn, maar vanavond is het maar de vraag met wat voor elftal de ploeg moet aantreden. Met Club Brugge, de ploeg in vorm, treffen ze vanavond een waardige tegenstander. Coëfficiëntenpunten liggen dus in het verschiet voor de zuiderburen. Quote Club Brugge tegen het verzwakte Lazio: 2.05.

🇷🇺 FK Krasnodar – Chelsea

Ook vandaag begint de avond met twee wedstrijden om 18.55 uur. Één daarvan is het treffen tussen FK Krasnodar en Chelsea. Beide ploegen speelden hun eerste wedstrijd gelijk. De Engelsen kwamen thuis niet verder dan 0-0 tegen Sevilla. De Russen speelden gelijk in een leuke wedstrijd tegen Rennes in Frankrijk. Rusland is dit seizoen vertegenwoordigd met drie teams in de Champions League. Uit de eerste 4 wedstrijden werd er 2 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld. De resultaten vallen dus nog tegen. Vanavond belooft het geen gemakkelijke opgave te worden voor Krasnodar. Chelsea is op papier de gedoodverfde favoriet, al draait de ploeg van Lampard nog niet zo goed. Van de laatste 6 wedstrijden werd alleen het duel tegen Crystal Palace winnend afgesloten. De laatste 3 wedstrijden eindigden allen in een gelijkspel. Krasnodar doet het met een 8e plaats in de competitie niet veel beter en lijkt het vanavond weer zonder punten te gaan moeten doen. Toch staat de quote voor winst van de ploeg van Tonny Vilhena wel érg hoog op 9.40.

Borussia Dortmund – 🇷🇺 FC Zenit

Zenit is de tweede Russische ploeg die vanavond in actie komt. Zij spelen om 21.00 uur een uitwedstrijd in Duitsland tegen Borussia Dortmund. Beide ploegen zitten samen met Club Brugge en Lazio in Groep F. Dortmund verloor verrassend uit bij een gehavend Lazio en Zenit ging minstens zo verrassend onderuit in eigen huis tegen Club Brugge. Vanavond betekent een nederlaag voor beide ploegen dat plaatsing voor de volgende ronde een hels karwei gaat worden. De Russen zijn bezig met een lange negatieve reeks van Europese wedstrijden zonder overwinning. De laatste uitoverwinning is van drie seizoenen terug, toen er werd gewonnen van FK Vardar uit Noord-Macedonië. De 12 uitwedstrijden hierna eindigde allemaal in een nederlaag of een gelijkspel. Dortmund is vanavond dus de uitgesproken favoriet.

Ferencváros – 🇺🇦 Dinamo Kiev

De Oekraïners zijn met twee teams ook goed vertegenwoordigd in de groepsfase. Shaktar heeft vooralsnog het goede voorbeeld gegeven door na hun overwinning op Real Madrid ook een resultaat te boeken tegen Internazionale. Dinamo Kiev is door een 0-2 nederlaag in eigen huis tegen Juventus een stuk minder goed begonnen. Vanavond wacht hen echter een makkelijkere opgave met een uitwedstrijd tegen, de zwakke broeder uit Groep G, Ferencváros. De ploeg uit Hongarije wist zich voor het eerst sinds 24 jaar weer te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Zij hadden hun rentree graag anders gezien dan een kansloze 1-5 nederlaag uit bij FC Barcelona. Zeker geen schande, maar als de Hongaren enige vorm van betekenis willen spelen dan moeten zij vanavond wel een resultaat boeken tegen Dinamo Kiev. Aanvang 21.00 uur, de quotering voor Dina Kiev: 2.25.

Vanavond zijn er naast de topaffiches Juventus – Barcelona en Manchester United – RB Leipzig dus nog vier wedstrijden om nauwlettend in de gaten te houden. Met Sevilla tegen Rennes en Basaksehir tegen PSG is het programma van vanavond compleet. Na vanavond weten wij of de verdiende punten van Ajax teniet worden gedaan door de concurrentie.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment