De Nederlandse aanval op plaats 8 van België op de coëfficiëntenranglijst is al een tijd los gebarsten. Deze week is echter bij uitstek de week om hard toe te slaan. De Belgische clubs staan stuk voor stuk voor een loodzware wedstrijd.

Het programma van de Nederlandse clubs biedt daarentegen veel kans op coëfficiënten. De 4 Belgische teams spelen allemaal tegen de favoriet in hun poule. De Nederlanders, op Ajax na, spelen allemaal tegen de underdog (op papier) van de poule. Nederland moet 0.900 punt goedmaken op onze zuiderburen. Wanneer België alles verliest, heeft Nederland genoeg aan twee overwinningen en één gelijkspel om plaats 8 te bemachtigen. Een coëfficiëntenpolonaise donderdagavond om 23:00 uur ligt dus op de loer. 

Programma

Datum en tijdWedstrijd
Dinsdag 27-10 21:00 uurAtalanta Bergamo – 🇳🇱 Ajax
Woensdag 28-10  21:00 uur🇧🇪 Club Brugge – Lazio
Donderdag 29-10 18:55 uur🇧🇪 Gent – Hoffenheim
Donderdag 29-10 18:55 uur🇳🇱 Feyenoord – 🇦🇹 Wolfsberger
Donderdag 29-10 18:55 uur🇧🇪 Royal Antwerp – Tottenham Hotspur
Donderdag 29-10 21:00 uur🇳🇱 AZ – Rijeka
Donderdag 29-10 21:00 uurOmonia Nicosia – 🇳🇱 PSV
Donderdag 29-10 21:00 uur🇵🇹 Benfica – 🇧🇪 Standard Luik

België

Club Brugge – Lazio

De Belgische nummer 2 neemt het op tegen de Italiaanse nummer 12. Club Brugge beleefde een geweldige openingswedstrijd in de Champions League. Op bezoek bij Zenit besliste het talent De Ketelaere (assist Ruud Vormer) in extremis de wedstrijd in het voordeel van de Vlamingen. Lazio beleefde ook een bliksemstart door overtuigend te winnen van Borussia Dortmund. Onder leiding van Ciro Immobile versloegen de Romeinen zijn oude club en claimden hierdoor direct het stempel van poulefavoriet. Na hun povere start in de Serie A lijken ze hun goede vorm te hebben gevonden. Club Brugge zal woensdag van goeden huize moeten komen om een resultaat te behalen tegen Lazio. De quote voor Lazio: 2.37.

Benfica – Standard Luik

De Belgische nummer 5 neemt het op tegen de Portugese koploper. Standard verloor haar eerste groepswedstrijd van het nieuwe Europese seizoen van Rangers FC. De kwelgeest van Willem II eerder dit seizoen, won van de Luikenaren door onder andere een wereldgoal vanaf de middenlijn van Kemar Roofe. Benfica won op bezoek bij Lech Poznan door een hattrick van de Uruguayaanse talentvolle spits Darwin Nunez met 2-4. De club uit Lissabon lijkt favoriet in de poule en daarmee ook favoriet in de wedstrijd tegen Standard. De quote voor Benfica: 1.22.

Royal Antwerp – Tottenham Hotspur

Royal Antwerp keert na 23 jaar terug in een Europese groepsfase (toentertijd de Intertotocup). De koploper van België neemt het op tegen de Engelse nummer 11. Antwerp behaalde in Bulgarije tegen Ludogorets een punt in haar Europese rentree.  De Spurs boekten een vrij simpele 3-0 overwinning op LASK, het team dat het vorig seizoen AZ en PSV heel moeilijk maakte. Een prachtige wedstrijd voor de Antwerpse club die het had verdiend om gespeeld te worden in een vol Bosuilstadion. De quote voor Tottenham: 1.51.

Gent – Hoffenheim

De nummer 13 van België is in de eerste Europese wedstrijd in Tsjechië in de fout gegaan. Op bezoek bij Slovan Liberec, op voorhand de minste tegenstander in een poule met Rode Ster en Hoffenheim, werd met 1-0 verloren. De volgende tegenstander is de nummer 8 van Duitsland, die met een 2-0 thuiszege het Europese avontuur wel succesvol opende. Gent, dat dit seizoen al wisselde van hoofdtrainer, kan donderdag aan de bak tegen Hoffenheim. Opvallend: Gent speelde maandag nog een competitiewedstrijd tegen Genk, deze werd met 1-2 verloren. De quote voor Hoffenheim: 1.98.

Nederland

Atalanta – Ajax

Ajax gaat in haar tweede speelronde op bezoek bij de nummer 6 van Italië. De Nederlandse internationals van Ajax zullen dus twee weken na het gelijkspel tegen Italië terugkeren in Bergamo. In de eerste wedstrijd wist Ajax haar kansen tegen Liverpool niet te verzilveren waardoor de wedstrijd verloren ging. Atalanta trof het doel wel, 4 keer maar liefst. Het Deense Midtjylland werd met 0-4 aan de kant gezet. Ajax zal dinsdag net zo met haar kansen moeten omgaan als in Venlo om een resultaat te halen tegen de Italiaanse doelpuntenmachine. De quote voor winst van Ajax is volgens ons erg hoog: 3.35.

Omonia Nicosia – PSV

Na het teleurstellende thuisverlies tegen Granada zal PSV zich moeten revancheren tegen de nummer 4 van Cyprus. De 20-voudig Cypriotisch kampioen behaalde een knap punt op bezoek bij PAOK in de eerste speelronde. De enige andere keer dat PSV een Cypriotische ploeg trof was in de zomer van 2019 toen het Apollon Limasol over 2 wedstrijden met 7-0 versloeg in de play-offs van de Europa League. De quote voor PSV: 1.77.

AZ – Rijeka

AZ gaat het na de stunt in Napels opnemen tegen de nummer 4 van Kroatië. Rijeka dacht afgelopen week lange tijd aan een verdienstelijke 0-0 tegen Real Sociedad. Niets bleek minder waar toen Real Sociedad in de absolute slotfase alsnog de 0-1 binnenschoot. AZ dient het beter te doen tegen de Kroaten dan Feyenoord in 2014 toen het de uitwedstrijd met 3-1 verloor door een hattrick van Kramaric, overigens won Feyenoord de thuiswedstrijd destijds wel. Diezelfde Kramaric mag deze week proberen een hattrick te scoren namens Hoffenheim tegen Gent (mits hij hersteld is van een corona-infectie). Voor AZ is Rijeka de tegenstander waartegen de punten gepakt moeten worden wil het kans maken op overwintering. De bookies zien AZ als grote favoriet, want de quote voor AZ is 1.41.

Feyenoord – Wolfsberger

Na de rode kaart in Zagreb moet Feyenoord het tegen de nummer 10 van Oostenrijk stellen zonder Marcos Senesi. De Oostenrijkers behaalde uit de eerste wedstrijd een punt tegen CSKA Moskou. Wat Rijeka is voor AZ, is Wolfsberger voor Feyenoord, tegen deze club moeten de punten worden gepakt. De Oostenrijkers debuteerden vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. Hierin werd onder andere met 4-0 gewonnen van Borussia Mönchengladbach en speelden ze twee maal gelijk tegen AS Roma. Er is dus zeker geen reden tot onderschatting door de Rotterdammers. De quote voor Feyenoord is ook niet al te hoog: 1.50.

UEFA Coëfficiëntenranking

PlaatsLandCoëfficiënt
7🇷🇺 Rusland37.049
8🇧🇪 België33.700
9🇳🇱 Nederland32.800
10🇦🇹 Oostenrijk31.825
Bekijk ook de complete coëfficiëntenranglijst

*Quoteringen in dit artikel gebaseerd van die op TOTO.nl. Het kan zijn dat de quotes inmiddels gewijzigd zijn.