Doordat de competities dit seizoen later zijn begonnen dan normaal, worden er deze week weer Europese wedstrijden gespeeld. Vorige week begonnen beide Europese toernooien aan hun groepsfase, deze én volgende week worden speelronde 2 en 3 afgewerkt.

18:55 uurLokomotiv Moskou 🇷🇺 – Bayern München
18:55 uurShakhtar Donetsk 🇺🇦 – Inter
21:00 uurAtalanta – Ajax
21:00 uurAtletico Madrid – Red Bull Salzburg 🇦🇹
21:00 uurFC Porto 🇵🇹 – Internationale

Logischerwijs zijn er dus weer veel coëfficiëntenpunten te verdienen en kan de ranglijst er volgende week donderdag heel anders uitzien. Voor Nederland is het de ‘coëfficiëntenweek van de waarheid‘. In het meest gunstige geval haalt Nederland de Belgen in en bereikt het plaats 8. Mochten de Nederlandse clubs echter minder presteren dan kan Oostenrijk plek 9 overnemen. Om niet te snel op de zaken vooruit te lopen, eerst een voorbeschouwing voor de wedstrijden van vanavond. Ajax moet vanavond naar Italië en zal daar proberen punten te scoren. Terwijl RB Salzburg met Atlético Madrid een wellicht nog lastigere uitwedstrijd heeft. Daarnaast komen Shaktar Donestk, Lokomotiv Moskou en FC Porto ook nog in actie.

Atalanta – 🇳🇱 Ajax

Na de monsterzege van dit weekend tegen VVV-Venlo staat er doordeweeks een veel lastigere wedstrijd op het programma. De Amsterdammers moeten namelijk tegen, de verrassing van vorig seizoen, Atalanta Bergamo om 21.00 uur. De Italianen wonnen vorige week heel eenvoudig van Midtjylland met 0-4. Terwijl Ajax, in eigen huis, Liverpool er met de overwinning vandoor zag gaan. Wilt de ploeg van Ten Hag niet gelijk achter de feiten aan moeten lopen dan mag er vanavond niet verloren worden. De statistieken zijn vanavond in het voordeel van Ajax. Van de afgelopen 15 uitwedstrijden in de (voorronde) CL ging er geen enkele verloren. Waar Ajax een makkie had dit weekend, daar verloor Atalanta voor de tweede keer op een rij in de eigen competitie. Dit keer was Sampdoria te sterk. Daarnaast moet Atalanta het vanavond doen zonder sterkhouder De Roon. Ajax kan op haar beurt een beroep doen op een bijna geheel fitte selecite, alleen Kudus is langdurig geblesseerd. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide clubs en het wordt voor Ajax een hele klus om hier winnend van het veld te stappen.

Atlético Madrid – 🇦🇹 RB Salzburg

Beide teams zijn vorig week anders dan gehoopt begonnen aan de Champions League. De Spanjaarden gingen kansloos onderuit tegen regerend kampioen Bayern München. De Oostenrijkers kwamen op haar beurt niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Lokomotiv Moskou. Waar Salzburg zich vooral zal richten op de derde plaats in de groep, daar gaat Atlético vanzelfsprekend voor overwintering in de Champions League. Dan moet er vanavond wel worden afgerekend met RB Salzburg, wat ook wel in de lijn der verwachtingen ligt. Ook deze wedstrijd start om 21.00 uur en zal de eerste officiële ontmoeting zijn tussen beide teams.

🇷🇺 Lokomotiv Moskou – Bayern München

De andere wedstrijd in Groep A is er één tussen Rusland en Duitsland, aanvang 18.55 uur. Zoals zojuist besproken wist Bayern de eerste wedstrijd ruim te winnen en speelde Lokomotiv met 2-2 gelijk in Oostenrijk. Mochten de Russen een rol van betekenis willen spelen dan zullen zij vandaag voor een stunt moeten zorgen. Niets lijkt er echter op dat Bayern München vanavond niet gaat winnen. De Duitsers verkeren namelijk weer in een goede vorm. De 5-0 overwinning op Eintracht Frankfurt, was alweer de zesde overwinning op een rij in alle competities. Lokomotiv ging van het weekend onderuit in eigen huis tegen de hekkensluiter en zal vanavond uit een ander vaatje moeten tappen willen zij een resultaat boeken.

🇺🇦 Shaktar Donestk – Internazionale

Nederland moet nog altijd Oekraïne in de gaten houden op de coëfficiëntenranglijst. De voorsprong bedraagt vooralsnog 3.300 punt, maar zal tot boven de 3.600 punt moeten stijgen om een veilige marge te creëren. Shaktar zal daar waarschijnlijk geen boodschap aan hebben. Die willen na hun knappe overwinning van vorige week op Real Madrid dit graag een passend vervolg geven in eigen huis tegen Internazionale. De Italianen kwamen thuis tegen Borussia Mönchengladbach niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een nederlaag vanavond in Oekraïne brengt ze nu al bijna op een onoverbrugbare achterstand. De aftrap vindt plaats om 18.55 uur en is een herhaling van de halve finale Europa League van vorig jaar. Die wedstrijd wonnen de Italianen ruim met 5-0 en dat kunstje zullen zij graag herhalen.

🇵🇹 FC Porto – Olympiakos Piraeus

De Portugezen boden vorige week Manchester City knap weerstand. Een 0-1 voorsprong eindigde echter wel in een 3-1 nederlaag. De Grieken wisten op haar beurt wel te winnen. Diep in de blessuretijd maakten zij de enige goal tegen Marseille. De voorsprong van Portugal op Nederland is nog altijd fors en het is aan Olympiakos om de voorsprong niet groter te laten worden. Porto moet vanavond winnen willen zijn op gelijke hoogte komen met de Grieken en op papier mag dit vanaf 21.00 uur ook geen probleem zijn.

Het is aan Ajax vanavond om punten te bemachtigen voor Nederland. Met een uitwedstrijd tegen Atalanta is dat echter geen makkelijke opgave. Dit geldt echter ook voor RB Salzburg dat uit speelt in Madrid. Beide wedstrijden starten om 21.00 tegelijkertijd met onder andere FC Porto. Om 18.55 uur start de voetbalavond al met Lokomotiv en Shaktar als coëfficiëntenconcurrenten.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment