Gisteravond was voor Nederland een prima coëfficiëntendag, zonder dat het zelf in actie kwam. Concurrent voor plaats 8, België, zag KAA Gent uitgeschakeld worden voor de Champions League. Hierdoor is Gent dit seizoen actief in de Europa League, wat ze geen 0.800 bonuspunt oplevert. Daarnaast wist Olympiakos zich ten koste van Omonia Nicosia te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waardoor de Cyprioten zich moeten opmaken voor de Europa League. Dit is weer gunstig voor Feyenoord, zij zijn nu verzekerd van pot 3. Vanavond komen er weer twee coëfficiëntenconcurrenten in actie. RB Salzburg speelt namens Oostenrijk en FC Krasnodar neemt de honneurs waar voor Rusland. De derde wedstrijd van vanavond, Midtjylland – Slavia Praag, is voor de punten niet relevant. Mocht Slavia Praag vanavond worden veroordeeld tot de Europa League dan neemt de (kleine) kans voor AZ en Feyenoord om in pot 2 te komen weer een stukje af.

PAOK FC – 🇷🇺 FC Krasnodar

Voor de Russen geldt dat de kwalificatie vooralsnog niet heel voorspoedig gaat. Door het verlies van FK Rostov en Dinamo Moskou heeft Rusland nog slechts 4 van de 6 clubs Europees actief. Met Zenit St. Petersburg en Lokomotiv Moskou hebben zij wel al twee clubs actief in de hoofdfase van de Champions League. Voor Nederland zou het daarom gunstig zijn als Krasnodar zich vanavond niet weet te plaatsen. Dan moet PAOK wel de in Rusland opgelopen 2-1 achterstand zien om te buigen in eigen huis. Tot nog toe zijn de Grieken thuis nog ongeslagen en wisten zij Beşiktas en Benfica al uit te schakelen in de vorige voorrondes. Krasnodar heeft haar laatste drie uitwedstrijden niet weten te winnen. Dus deze strijd is zeker nog niet beslist.

🇦🇹 RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv

De Oostenrijkers kennen tot nog toe ook geen vlekkeloze kwalificatie. Zo zagen zij Rapid Wien al veroordeeld worden tot de Europa League en werd Hartberg volledig Europees uitgeschakeld. Een overwinning en kwalificatie van Salzburg zal voor het Alpenland een welkome opsteker zijn. Dit zou wel betekenen dat de achterstand op Nederland verkleind wordt tot 0.775 punt. Een stunt van de Israëliërs is daarom gewenst. Thuis wisten zij nog met 1-0 te gaan rusten, maar werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 1-2. Hierbij moet wel gezegd worden de thuisploeg 6 spelers miste in verband met coronabesmettingen. Toch wijst niets erop dat RB Salzburg zich vanavond niet weet te plaatsen voor de Champions League en zo in ieder geval 0.800 punt weet bij te schrijven.

Zoals gebruikelijk beginnen alle wedstrijden om 21.00 uur vanavond. Vanavond dan mag er gejuicht worden voor PAOK FC en Maccabi Tel Aviv. Voor de Grieken moet een overwinning mogelijk zijn, maar voor de Israëliërs lijkt dit een onbegonnen zaak.

Wordt vervolgd.