Gisteravond zag het er een half uur heel goed uit. Zowel Red Bull Salzburg als Krasnodar stonden op een mooie 1-0 achterstand. Helaas wisten beide teams de achterstand om te draaien in een 2-1 overwinning en zich zo een goede uitgangspositie te verschaffen. Voor vanavond hoopt Nederland na 90 minuten nog steeds te kunnen juichen, wanneer de scheidsrechter de wedstrijd van KAA Gent tegen Dinamo Kiev affluit. Dit is 1 van de 3 wedstrijden die vanavond weer gespeeld wordt in de play-offs van de Champions League. De overige wedstrijden zijn Molde FK – Ferencváros en Olympiakos Piraeus – Omonia Nicosia, beide zijn niet van belang voor de coëfficiëntenstrijd.

KAA Gent – Dinamo Kiev

Nederland is met België verwikkeld in een strijd om plaats 8. De Belgen hebben een voorsprong van 0.400 punt en hebben vanavond de kans om deze te vergroten. Oekraïne staat voorlopig op een comfortabele achterstand (3.800) en geniet vanavond dus onze voorkeur. Vooral de 0.800 bonuspunt die Gent kan vergaren kan België een riante voorsprong geven. Dinamo Kiev is er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat AZ zich dit jaar op mag maken voor de groepsfase van de Europa League. Ook de competitiewedstrijd ging dit weekend weer gewonnen en zodoende is Dinamo dit seizoen nog ongeslagen. Dit geldt niet voor KAA Gent. Met een 13e plaats in de Beglische competitie zijn zij het seizoen niet goed begonnen. Na hun overwinning op Rapid Wien in de vorige kwalificatieronde wisten zij ook de competitiewedstrijd van dit weekend winnend af te sluiten. Het lijkt mij een mooi moment om KAA Gent op een nederlaag te trakteren vanavond.

Voor vanavond dus een rustig programma, om 21.00 uur hoeft Nederland maar 1 wedstrijd in de gaten te houden. Een confrontatie tussen België en Oekraïne. Beide landen hebben met Shaktar Donetsk en Club Brugge al 1 club in de hoofdronde van de Champions League. Bij Oekraïne mag daar best een tweede club bij komen.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment