Vanavond is er slechts 1 wedstrijd om in de gaten te houden voor onze coëfficiënten-regio. Het is de beurt aan Willem II om onze Nederlandse eer hoog te houden, tegen het nietige Progrès Niedercorn uit Luxemburg. Over gisteren kunnen we kort zijn, puntentechnisch was het een teleurstellende avond. AZ heeft een mooie kans laten liggen om 0.300 punt bij te schrijven en KAA Gent deed het op haar beurt een stuk beter met een 2-1 winst op  Rapid Wien. Hierdoor lopen de Belgen 0.200 punt op Nederland uit. Desalniettemin heeft ook Oostenrijk de volgende ronde niet weten te bereiken en heeft PAOK FC Ajax een goede dienst bewezen door Benfica te verwijzen naar de Europa League. Hierdoor zitten de Amsterdammers in pot 2 van de Champions League en schrijft Portugal geen 0.800 bonuspunt bij. De concurrentie van Nederland komt vandaag niet in actie en dus is het aan de ploeg van Adrie Koster om in ieder geval voor 1 dag de achterstand op België te verkleinen.


Progrès Niedercorn – Willem II
Op het eerste gezicht zal dit een gegarandeerde overwinning voor Willem II moeten zijn en mag Nederland 0.300 punt bijschrijven. Dat dacht FC Utrecht echter ook in 2013 toen zij de degens mochten kruisen met Differdange 03 en zij onverwachts ten onder gingen. Na een 2-1 uitnederlaag kwamen zij thuis niet verder dan 3-3. Willem II is dus gewaarschuwd en zal een heel jaar strijden voor Europees voetbal niet willen laten eindigen in dwergstaat Luxemburg. Over de wedstrijd zelf valt nog weinig te zeggen. De enige officiële wedstrijd die de Tilburgers speelden ging dit weekend met 2-0 verloren uit bij Heerenveen. De Luxemburgers haalden op haar beurt 3 punten uit de eerste twee competitiewedstrijden en wisten de eerste voorronde van de Europa League al te overleven door een 3-0 thuisoverwinning op FK Zeta uit Montenegro.

Door het beperkte programma van vanavond is het principe heel eenvoudig, we juichen vanaf 18.30 uur voor Willem II en hoeven de overige velden niet in de gaten te houden. Morgenavond krijgen we het een stuk drukker met maar liefst 6 wedstrijden van belang op het programma. Voor Turkije (Galatasary), Rusland (Dinamo Moskou), Oostenrijk (TSV Hartberg), Portugal (Rio Ave) en Oekraïne (FC Kolos Kovalivka) staat er een uitwedstrijd op het programma en België (Standard Luik) speelt een thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League.

Wordt vervolgd.