Oekraïne heeft Nederland een tik uitgedeeld op de UEFA coëfficiënten ranglijst. Door de overwinning van Shakthar Donetsk in de Europa League, passeren de Oekraïners Nederland.


Europa League

Shakthar Donetsk had in de kwartfinale geen kind aan FC Basel, die met 4-1 werden verslagen. Door het bereiken van de halve finale ontvangt Oekraine een bonuspunt. Dit punt zorgt ervoor dat Nederland gepasseerd werd op de ranglijst.

Cruciaal?

Betekent dit dat Nederland niet meer in aanmerking komt voor directe plaatsing voor de Champions League? Nee. Doordat Nederland in de top 10 staat, is het sowieso verzekerd voor een start ticket voor het seizoen 2021-2022.

Komend seizoen

Het behaalde punten aantal wat in 2015-2016 is gehaald, komt komend seizoen te vervallen voor de coëfficiënten ranglijst. Oekraïne had in dit seizoen 9.800 punt behaald. Nederland presteerde dat seizoen een stuk minder in Europees verband, en raakt een puntentotaal van 5.750 kwijt.