Vandaag wordt bekend welke tegenstander AZ gaat treffen in de tweede voorronde van de Champions League. De Alkmaarders kregen nul op het rekest nadat ze bij de UEFA hadden aangeklopt voor een directe plaats in de Champions League, ten koste van Ajax.


Bij de loting is er een Champions Path en een League Path. AZ zal uitkomen in de League Path. De mogelijke tegenstanders zijn:

  • 🇹🇳Besiktas
  • 🇨🇿Viktoria Plzen
  • 🇦🇹Rapid Wien

Voor Nederland zou het mooi zijn als AZ weet door te stoten naar de derde voorronde, aangezien Tsjechie en Oostenrijk concurrenten zijn voor Nederland op de UEFA coëfficiënten ranglijst.

De wedstrijden worden over één duel gespeeld, waarbij 25 of 26 augustus de speeldatum is. Mocht AZ stranden in de tweede voorronde van de Champions League, is er nog een vangnet. De nummer twee van afgelopen seizoen vervolgt zijn route dan in de derde voorronde van de Europa League. De loting vindt vandaag om 12.00 uur plaats in Nyon.