We hebben er een aantal maanden op moeten wachten, maar dit weekend is het eindelijk zover: de Champions League wordt hervat. Komende vrijdag en zaterdag staan er in totaal vier wedstrijden op het programma, die van groot belang zijn voor het Nederlandse voetbal. Een rechtstreeks ticket staat op het spel. In dit artikel blikken we vooruit op de vier duels.


Nog even kort: de nummer één van Nederland (zeer waarschijnlijk Ajax) kan enkel een rechtstreeks ticket voor de Champions League mislopen, wanneer óf Olympique Lyon óf Napoli de Champions League weet te winnen.

Vrijdag 7 augustus

Manchester City – Real Madrid                (2-1, 21.00 uur)

Manchester City wist een zeer knap resultaat in februari te behalen door met 1-2 te winnen van Real Madrid. Toch zijn the Citizens nog lang niet zeker van de volgende ronde. De Madrilenen verkeren namelijk in bloedvorm en wisten onlangs de Spaanse titel te veroveren. Een domper: Sergio Ramos moet het duel aan zich voorbij laten gaan, omdat hij in de vorige ontmoeting een rode kaart pakte.

Betting tip

City – Real over 2.5 goals = 1.43
Beide ploegen scoren de laatste zeer veel en makkelijk. Real Madrid zal 2x moeten scoren en de nodige risico’s nemen. Een iets gewaagdere inzet is draw no bet Real voor 3.25. De bookies schatten Madrid sowieso laag in want voor een gelijkspel krijg je 4.3 keer je inzet terug en voor winst van Real 4.2.

Juventus – Olympique Lyon                       (0-1, 21.00 uur)

Zoals eerder beschreven: een zeer belangrijk duel voor het Nederlands voetbal. Olympique Lyon wist in het heenduel verrassend met 1-0 te winnen. Een opsteker voor de Fransen: sterspeler en captain Memphis Depay is hersteld van zijn kruisbandblessure. Daarbij wist Juventus niet eerder uit de vijf eerdere ontmoetingen (sinds 2014) met twee doelpunten verschil te winnen, wat nu nodig is om de volgende ronde te bereiken.

Zaterdag 8 augustus

FC Barcelona – Napoli                                  (1-1,  21.00 uur)

Weet FC Barcelona hun seizoen te redden? Het rommelt al enige tijd bij de Catalanen. Bestuurlijk is het een puinhoop en het contract van Messi is nog altijd niet verlengd. Aan de stoelpoten van Sétien wordt aardig gezaagd door de Spaanse media. Het lijkt erop dat het winnen van de Champions League zijn enige redding is om zijn baan te behouden. Arturo Vidal is geschorst wegens een rode kaart. Grote kans dat Frenkie de Jong zodoende aan het begin van de aftrap staat.

Betting tip

Bijna iedereen verwacht dat Juventus doorgaat en wij eigenlijk ook. Voor winst van Juve krijg je 1.39 keer je inzet terug. De quote is niet heel hoog maar het risico is daardoor ook minder groot.

Bayern München – Chelsea                       (3-0, 21.00 uur)

Bayern München is wellicht wel dé kandidaat voor de eindzege. De Duitsers staan met anderhalve been in de kwartfinale na de 0-3 uitzege tegen Chelsea. De Londenaren missen in ieder geval Marcos Alonso wegens een schorsing.

Betting tip

Een op het oog verloren wedstrijd voor Chelsea is interessant voor de inzetten. Gaat Chelsea vol risico nemen of geloven ze het wel (Lampard klaagde al over de korte vakantie). Dit duel is daardoor lastig te voorspellen. Wij durven er onze vingers niet aan te branden.

Ontvang nu 200% bonus op stortingen tot 25 euro
Ontvang nu 100% bonus op stortingen tot 150 euro