21 oktober 2019 – 22:30 uur


Het kan verkeren: vorig jaar rond deze tijd waren er slechts twee Nederlandse clubs in Europa vertegenwoordigd en leken we steeds verder af te glijden op de UEFA coëfficiënten ranglijst. Hoe anders is de situatie een jaar later, waarbij er nog vier Nederlandse clubs actief zijn in de groepsfase van de Champions League en Europa League. Alle kans om een inhaalslag te maken ten opzichte van de concurrentie. In dit artikel kijken we naar de concurrentie van Nederland, tegen welke clubs zij uitkomen in de Champions League.

De coëfficiënten puntentelling voor de Champions League:
• 2 punten voor een overwinning
• 1 punt voor een gelijkspel
• Kwalificatie voor de volgende ronde levert maar liefst 5 bonuspunten
• Het bereiken van de kwart-, halve- en finale levert 1 bonuspunt
Let op: dit puntenaantal moet worden gedeeld door het aantal deelnemende clubs per land. Voor Nederland moet dit puntenaantal dus door 5 worden gedeeld.

8. beBelgië

Dinsdag 22 oktober 21:00 uur beClub Brugge – PSG
Club Brugge wist in de vorige speelronde knap een punt te pakken op bezoek bij Real Madrid, nadat ze met tien man kwamen te staan door een rode kaart voor Ruud Vormer. Nu komt PSG op bezoek. De Belgen doen zeer goede zaken wanneer ze de Parijzenaren weten te verslaan.

Stand poule A:
1. PSG 2-6
2. Club Brugge 2-2
3. Galatasaray 2-1
4. Real Madrid 2-1

Woensdag 23 oktober 21:00 uur beGenk – Liverpool
Genk wist zich in de vorige speelronde knap te revancheren na de blamage bij Salzburg (6-2 nederlaag), door met 0-0 gelijk te spelen tegen Napoli. Nu krijgen de Belgen Liverpool op bezoek. Bij een nederlaag lijkt nagenoeg overwintering in de Champions League uitgesloten.

Stand poule E:
1. Napoli 2-4
2. Liverpool 2-3
3. Salzburg 2-3
4. Genk 2-1

10. ua Oekraïne

Dinsdag 22 oktober 18.55 uur ua Shakhtar Donetsk – Dinamo Zagreb
Een zeer belangrijk duel staat er voor Shakhtar Donetsk op het spel. Diegene die wint staat op pole position voor overwintering in het miljardenbal. Het vorige duel wisten de Oekraïners diep in blessure in winst om te zetten door met 1-2 te winnen van Atalanta Bergamo.

Stand Poule C:
1. Manchester City 2-6
2. Dinamo Zagreb 2-3
3. Shakthar Donetsk 2-3
4. Atalanta Bergamo 2-0

11. trTurkije

Dinsdag 22 oktober 21.00 uur trGalatasaray – Real Madrid
Turkije heeft één club in de Champions League, Galatasaray. Zij staan momenteel derde in de poule, en houden op doelsaldo Real Madrid achter zich. Het zou een daverende verrassing zijn wanneer de Turken zouden winnen van de 13-voudig winnaar van de EC1/CL.

Stand poule A:
1. PSG 2-6
2. Club Brugge 2-2
3. Galatasaray 2-1
4. Real Madrid 2-1

12. at Oostenrijk

Woensdag 22 oktober 21.00 uur at Red Bull Salzburg – Napoli
Oostenrijk heeft één club in de Champions League, Red Bull Salzburg. Dé man in vorm is de spits Håland. Kan hij mede ervoor zorgen dat er een stunt plaats zal vinden door te winnen van Napoli?

Stand poule E:
1. Napoli 2-4
2. Liverpool 2-3
3. Salzburg 2-3
4. Genk 2-1

Woensdag volgt een voorbeschouwing (van clubs uit de concurrerende landen) op de eerste speelronde in de Europa League.